De eerste weken in Leeuwarden

Hallo allemaal,

 

Leuk dat je weer even een kijkje neemt om mijn blog!

IMG_1294

Ik zit op dit moment heerlijk op mijn kleine bankje met een kopje thee en de kaarsjes aan tv te kijken. Buiten hoor ik elke woensdag avond de mensen in de (soort van) kerk zingen.  Dit is het leven in Leeuwarden.  Wat toch wel echt ontzettend leuk is! De eerste avond dat ik echt helemaal alleen was dat ik wel van: pfoooee nou ben ik wel helemaal alleen. Gelukkig heb ik hele gezellige huisgenoten, dus altijd wel iemand om mee te eten, koken of thee te drinken.

Ik zou graag even willen uitleggen hoe leuk mijn opleiding eigenlijk is. We zitten in een klas met 12 mensen, ons groepje van de introductieweek. Een ontzettend leuk groepje. Mijn rooster veranderd elke week, dus begin ik soms om 8 uur ’s ochtend, maar kan ik ook tot 8 uur ’s avonds door gaan. Ook een reden waarom ik in Leeuwarden woon. Het is heel veel zelfstudie, dus ook veel met groepjes afspreken voor projecten. Waar je wel discipline voor nodig hebt. Het is tot nu toe allemaal nog wel wat verwarrend, maar er wordt gelukkig steeds meer duidelijk.

IMG_1177

Lang leve de magnetron! Diepvries pizza, magnetron pasta en prutjes die ik meekrijg van thuis. En een beetje sla erbij omdat het dan nog gezond lijkt.

IMG_1180

Het hoeft natuurlijk niet altijd magnetron te zijn. Dit is ook heel makkelijk. Spaghetti koken, pesto uit een potje er door, wat olijven en verder kun je erin doen wat je lekker vindt. Zoals gerookte zalm, kaas en basilicum. Binnen een kwartiertje klaar!

IMG_1183

En dan de volgende dag om de olijven en zalm op te maken: broodje met zalm, sla, saus en Boursin met een kopje soep en de olijven.

IMG_1206

De eerste echte les week hadden we een aantal tussenuren en zijn we lekker de stad in gegaan om deze heerlijke latte macchiato met caramel te drinken bij het Broodhuys. Ik heb alleen jammer genoeg nog geen tijd gehad om te shoppen in Leeuwarden. Maar als ik naar de Sting ga ben ik echt een arme student daarna.

IMG_1238

Op school hebben ze trouwens ook geen verkeerde koffie (met een muffin!).

IMG_1241

 

Één van de opdrachten waar we mee bezig zijn. We moeten een regio ergens in de wereld uitzoeken en daar research questions over beantwoorden. Zoals wat voor soort touristen er komen, ontwikkeling van tourisme in de regio en wat de rol van de regering is. We moeten ook heel veel presenteren, waardoor we makkelijker kunnen praten voor publiek. IMG_1239

Vorige week maakte ik met een huisgenoot uiensoep, wat er heel vies uit ziet. Maar het was wel lekker uiteindelijk! Een andere huisgenoot heeft namelijk een hele zak uien meegenomen waar we nog wel wat jaar mee door kunnen. Daar moesten we maar even gebruik van maken.

IMG_1244

Misschien hebben jullie op foto’s wel gezien dat ik zo’n mooie tak had als kapstok. Jammer genoeg zaten er allemaal irritante beestjes in, dus bestelde ik een nieuw kledingrek bij de Ikea.

IMG_1245

Tadaaa! Beestjes weg, ik blij.

IMG_1263

Ik kom ook nog wel eens in Emmeloord, bijvoorbeeld tijdens het Pieperfestival dit weekend. Nielson kwam, en als echte die hard Nielson fan (niet) wilde ik dit natuurlijk niet missen. Het was heel erg gezellig.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen. Fijne dag!

Liefs, Sannah

Eén gedachte over “De eerste weken in Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven