Food ~ Spaghetti met rucola en tomaten (vegetarisch)

DSC07253

Sommige clichés van het studentenleven kloppen. Ja, studenten lachen het hardst om eigen grappen, studenten drinken het meeste bier en studenten vergeten altijd een plastic tas mee te nemen als ze boodschappen gaan doen. Maar echt niet alle  studenten eten elke dag pizza of patat of gaan voor een studenten maaltje naar het café. Ik kook wel nog gewoon voor mezelf (het grootste gedeelte van de week). Gelukkig krijg ik ook nog diepvries prutjes van thuis mee om op te warmen in de magnetron wat overigens erg makkelijk is! Maar ik vind koken nog steeds leuk. Vorig jaar kerst kreeg ik van mama ‘het ultieme studentenkookboek’. Low budget, voor party’s en vrienden en de beste recepten van thuis. Het boek is heel mooi vormgegeven, maar ze gaan er van uit dat elke student alle specerijen, kruiden en tools heeft om deze gerechten te maken. Nee, een student heeft niet alles en als je alles opnieuw moet kopen is dat wel duur. En sommige dingen kosten gewoon te veel tijd en dat heb ik niet. Ik probeer wel recepten, omdat ze wel gewoon heel lekker eruit zien.

This is not understandable for the people who are not speaking Dutch of course. So I am also going to write this article in English! 😀 There are a lot of clichés about the student life. For example: a student laughs the loudest about their own jokes, students are the ones who drink a lot of beer and students always forget their plastic bags when doing the groceries. But not every student eats pizza and fries or goes to the bar to get a meal every day (maybe some students read this and think: Owh, but I do this every week actually. These people who think this now are die-hard students). I love cooking although most of the time I just have no time to cook. I got this cookbook for Christmas from my mom last year and I really like the lay-out and the recipes. The only thing I don’t like is that they think you have all the herbes and ingredients at home. But I’m a student! I mean, what does bulgur mean? And acacia honey? That’s is not in my normal herbs collection. But this was one of the easy and cheap recipes. And I really like this one!

DSC07246

De ingrediënten zijn:

• 200 g gedroogde tomaten (zonder olie)  (maar ik had ze met olie)        –> Dried tomatoes

• 1 el wittewijnazijn (ik had balsamicoazijn)                          –> White wine vinegar

• 2 teentjes knoflook                                                                                 –> Garlic

• 1 bosje lente-ui                                                                                        –> Spring onion

• 125 g rucola                                                                                              –> Rucola

• zout (dit had ik al!!)                                                                                   –> Salt

• 400 g spaghetti                                                                                       –> Spaghetti

• 2 el olijfolie                                                                                              –> Olive oil

• peper (ingredient twee die al in mijn assortiment zat)                             –> pepper

• 100 g parmezaan                                                                                   –> Parmezaan(?)

 

DSC07247

Hier kun je ook zien hoe het stappenplan eruit ziet. De tijd valt gelukkig wel mee, in 40 minuten ben je klaar. Stap 1, het koken van de tomaten kun je volgens mij wel skippen als je wél gedroogde tomaten in olie hebt. Daarna worden de knoflook en lente-ui gesneden.

 

Here is how you make this recipe, it is in Dutch so I will explain it. The first step is to cook the tomatoes but due to the fact that I just use tomatoes in oil I didn’t have to cook them. Step 2 is to cut the sprint onion and garlic in rings.

DSC07249

Stap 3 is om de rucola te snijden. Ik raad ook echt aan om rucola te gebruiken, want het is net iets frisser in de spaghetti.

Step 3 is to cut the rucola. I recommend to use rucola, because it is fresh with the spaghetti.

DSC07250

Stap 4 is om de spaghetti te koken door water in een pan te verhitten, aan de kook te brengen en de spaghetti er in doen. Terwijl de spaghetti kookt gooi je de tomaat, lente-uitjes en knoflook in een pan en voeg er peper en zout aan toe.

Step 4 is to cook the spaghetti. So cook water in a pan and put the spaghetti in the pan. While you are cooking the spaghetti you heat the tomatoes, spring onion and garlic in a pan and add pepper and salt to it.

 

Als alles klaar is heb je een heerlijk bord met spaghetti met rucola en tomaten. Ik hoop dat jullie deze blogpost ook eens leuk vonden. Fijn weekend!

When everything is done you have a delicious plate of spaghetti with tomatoes and rucola. I hope you like this article and let me know if you want more articles in English. Have a nice weekend!

9200000009921502

 

Het boek is verkrijgbaar op bol.com voor €12,99.

Eén gedachte over “Food ~ Spaghetti met rucola en tomaten (vegetarisch)

  1. Meid dat ziet er lekker uit, ik kom een keer bij je eten,als jij dat voor me maakt,Dan maak ik een andere keer weer OMA,s lekkerste boerenkool,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven