Hotspot: Het ketelhuis in Amersfoort

IMG_2272

Afgelopen weekend zijn we naar een Amerika beurs geweest in Zeist. Binnenkort is het eindelijk zo ver, we gaan naar Amerika :D. We zijn daarna doorgereden naar Amersfoort, waar deze heerlijke lunchcafé zit. Het Ketelhuis zit vlak naast het station en is ook gevestigd in een oude opslagplaats voor treinen. Het straalt echt sfeer uit, heel gaaf.

We went to an America fair in Zeist last weekend. In a few weeks we are going to America for a road trip through Florida :D. After the fair we went to Amersfoort to get lunch in an awesome lunchroom. Het Ketelhuis nearby the station is located in an old depository for trains. The atmosphere is very nice because of this location. I really like it and that’s why I wanted to share this with you.

Schermafbeelding 2015-03-29 om 22.41.21

Dit is de lunch kaart en heeft een beetje uitleg nodig. Je kunt dus kiezen uit een van de lunches. 3 broodjes, 2 broodjes en soepje of de combinatie trio. Wij kozen voor 3 broodjes. Dan mag je dus zelf bepalen welke broodjes je krijgt. Super leuk idee! Ik koos voor gerookte zalm, parma ham en gegrilde courgette. Maar je kan daarnaast ook voor een heerlijke salade kiezen bijvoorbeeld met geitenkaas.

These are the lunch plates they offer and this needs some explanation. You can choose from one of the lunches. 3 little breads, 2 little breads and the combination trio. We choose for the three little breads. After choosing your lunch you can decide what you want on these breads. I think this is a really nice idea! I choose for the smoked salmon, parma ham and grilled courgette. But you can also choose for a delicious salad with for example goat cheese.

IMG_2261

IMG_2262

Onder het genot van een heerlijke latte macchiato (stiekem miste ik wel een cappuccino met caramel) kletsten we nog even bij over de Amerika beurs. Aaah kan niet wachten! Deze broodjes waren toch echt heerlijk! Ik dacht eerst dat dit niet zou vullen, maar het is echt genoeg.

While I was drinking a latte macchiato (secretly I missed the cappuccino with caramel) we talked about the America fair. Aaaah I can’t wait! These little breads were awesome! I though they didn’t fill enough, but they did actually.

Hier nog even wat sfeer foto’s:

Here are some pictures from the nice lunch room:

IMG_2271

IMG_2270

IMG_2264

Foto’s zijn helaas niet zo mooi omdat ik ze met mijn telefoon heb gemaakt. Pictures are not that nice, because I made them with my phone.

Conclusie

Het is een heel gaaf lunch café in een geweldig gebouw. Het heeft een hele mooie vintage stijl. Meestal hebben ze in dit restaurant wel een caramel cappuccino, wat ik dan weer jammer vindt. De serveerders droegen ook niet dezelfde kleding, wat een beetje verwarring gaf. De meesten droegen wel een schort, maar dan niet in dezelfde kleur. (Ja, ik kijk hier naar). Verder een heerlijke lunchkaart met voor ieder wat wils (vlees, vis als vegetarisch eten).

Conclusion

This lunch room is awesome and is located in a beautiful building. Everything is in vintage. Most of the time they have in this type of restaurants a caramel cappuccino, it’s disappointing that they don’t have that here. The waiters wore not the same clothes, what causes a little bit confusion. Most of them wore an apron, but not in the same color. (Yes, I look at these details). Moreover, I thought the carte is great for everyone there is something on the menu (fish, meat and vegetarian food).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven