Update: Augustus 2015

Op dit moment ben ik even niet aan het werk. En dat is heel bijzonder want ik ben bijna de hele vakantie aan het werk geweest. 4 weken op Texel op vakantiepark de Krim wat ontzetten leuk was! Super veel mensen leren kennen op mijn vrije dagen naar het strand, zwembad of shoppen in Den Burg of De Koog. Het is al een hele tijd geleden dat ik voor het laatst weer wat gepost heb en ik vond het maar eens tijd worden en had zin om even wat dingen van de afgelopen tijd met jullie te delen.

Tour de France

Altijd als ik met mijn ouders op vakantie ging naar Frankrijk en we waren toevallig in de buurt van de Tour de France namen we altijd even een kijkje. Uren van te voren bemachtigden we ons plekje tussen twee stokbroden en kwamen de kleden, parasols, koelboxen, hoedjes en spelletjes uit de auto. De hele dag in de brandende zon langs de kant van de weg om de wielrenners in drie seconden voorbij te zien sjezen. Als je al vaker naar de Tour bent geweest weet je waarom dit allemaal de moeite waard is. Een paar maanden geleden heb ik me aangemeld bij Randstad voor de werving van vrijwilligers voor het Holland Heineken Huis bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daar waren ze nog niet mee begonnen, maar wel met de werving van vrijwilligers bij de Grand Départ van de Tour de France. Ik was meteen enthousiast! Om de Tour de France een keer vanaf de andere kant mee te maken is natuurlijk geweldig! Na een kennismakingsbijeenkomst en een inspiratiesessie was het eindelijk zover. 4 en 5 juli zouden de wielrenners door Utrecht rijden. De 1200 vrijwilligers – ook wel tourmakers genoemd – waren verdeeld in verschillende sectoren en subsectoren. Ik stond in het Griftpark, maar op 4 juli was het daar zo rustig dat we uiteindelijk naar een loopbrug over het parcours meer in het centrum zijn gegaan. Hier moest ik op de brug staan en mensen zeggen dat ze moesten doorlopen terwijl ik af en toe achterom kon kijken en de renners voorbij zat rijden. Ik heb zelfs Dumoulin nog zien rijden. 5 juli zijn we aan het parcours neergezet om te zorgen dat mensen het parcours niet op gaan en heb ik zelf ook nog wat meegepikt van de renners. Beide dagen was het echt heerlijk weer en het was zo’n leuke ervaring!

IMG_3140

IMG_3142
Mijn uitzicht vanaf de brug (hier was de tijdrit net voorbij)

IMG_3157

Werken op Texel

Via een (ex-)huisgenoot van mij ben ik op Texel gekomen. Ze was vorig jaar ook al geweest en had geen zin om dit jaar alleen te gaan. Nog nooit heb ik eraan gedacht daar ooit te gaan werken en was er zelfs nog nooit geweest. Waarschijnlijk omdat het me niet een heel interessant eiland leek. Ik zou ook nooit op Texel of een ander waddeneiland kunnen wonen denk ik. Het leek net of ik in het buitenland zat, nergens bereik en ontzettend veel Duitsers. Verder is het een prachtig eiland hoor en prima om 4 weken of iets langer (want ik heb nog lang niet het hele eiland gezien) te werken. Ik heb zo veel nieuwe mensen ontmoet, kampvuur op het strand, als een hippie verkleed uitgaan in De Koog, als een echte toerist schelpjes zoeken op het strand, keihard meezingen met de muziek in de taxi, Texels bier proeven, juttertjes achterover slaan en mensen herkennen in het Paviljoen die al eerder waren geweest. Ik werkte dus op vakantiepark de Krim in de Horeca. Gewoon als nieuwe ervaring. En ik heb er geen moment spijt van gehad. Op mijn vrije dagen naar het strand of door de straten van Den Burg of De Koog lopen of ’s ochtends naar het zwembad als ik ’s middags moest werken. Het voelde echt als vakantie. Op de dag dat mijn ouders kwamen heb ik meer gezien van het hele eiland dan dat ik in die 4 weken zelf heb gezien. Texel was dus echt ontzettend leuk en ik ben zeker van plan terug te gaan een keer. Hier een paar foto’s van het Texel avontuur;

IMG_3330

IMG_3393
Eindelijk een leuke Texel trui gevonden
IMG_3290
Koken in onze stacaravan was echt een succes.

IMG_3349

Tourisme Management jaar 2

De vakantie is alweer bijna voorbij en over 1,5 week begint de introductieweek weer. Ik ga samen met mijn buddy helpen in de Study Start Week van de school en de stad. Dat betekend de nieuwe studenten introduceren aan de opleiding, stad, school en vooral veel feesten en nieuwe mensen leren kennen. Na die week begin ik weer een nieuw jaar op mijn opleiding. Ik heb mijn propedeuse binnen en heb ontzettend veel zin in volgend jaar.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dit te lezen en als je nog vragen hebt weet je mij vast te vinden!

Love, Sannah

2 gedachten over “Update: Augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven