Smoothie Sunday ~ Stroopwafel frappuccino

De eerste dag dat ik na Texel weer aan het werk was bij van der Valk werd mij drie keer op een dag gevraagd of wij ook ijskoffie hadden. Maar wij hebben -zoals volgens mij vele restaurants- geen ijskoffie. Tegenwoordig hebben MacDonalds en Hema (en steeds meer) het wel in hun assortiment en ik vind hem heerlijk! Tijd voor mij om te proberen hoe makkelijk het is om een frappuccino zelf te maken. Mijn conclusie: na wat oefenen heb je door hoe je de perfecte frappuccino maakt.

The first day after Texel I worked at van der Valk I was asked three times wether we had ice coffee or not. But we have – as a lot of restaurants in the Netherlands – no ice coffee. Nowadays MacDonalds and Hema (and continuously more shops) the ice coffee in their assortment and I love it! Time to try to make a frappuccino by myself!

Dit zijn de twee ijskoffies die ik vorige week al heb gemaakt. Deze waren naar mijn mening niet goed gelukt. Ik had de linker met ijs als in bevroren water gedaan en de rechter met roomijs. Bij beide heb ik sterke koffie gebruik maar de linker was te sterk en de rechter smaakte te veel naar melk. Niet heel erg geslaagd dus!

These are the two ice coffees I already made last week. The left one I made with ice cubes and the right one with ice cream. I used espresso with both frappuccino’s, but the left one was too strong and the right one tasted too much milky. They didn’t pass the test!

Na de mislukte poging wilde ik het wel nog een keer proberen. Nu maakte ik een stroopwafel frappucino en dit ware de ingrediënten:

 • Ijsklontjes (stuk of 5)
 • 150 ml melk (opschuimmelk of gewone melk)
 • Koffie van een Nespresso cupje (ik heb Arpeggio gebruikt, maar als het maar een sterke is)
 • Scheutje suiker (naar eigen smaak)
 • Karamel siroop
 • Slagroom
 • 1 stroopwafel

After the failed try I wanted to do it again. Now I did a stroopwafel frappucino and these where the ingredients:

 • Ice cubes (5 is good)
 • 150 ml milk
 • Coffee from one Nespresso cup (I used Arpeggio, but you can use any strong coffee)
 • A little bit of sugar (own taste)
 • Caramel sirop
 • Whipped cream (for the topping)
 • 1 stroopwafel

Het beste is om een half uur voordat je de frappucino gaat maken de koffie al zet, want de koffie moet helemaal koud zijn om hem te gebruiken. Om de frappucino nog lekkerder en voller te maken heb ik de melk eerst een beetje schuimig gemaakt. Dan gooi je de ijsblokjes in de blender samen met de koffie, opgeschuimde melk, scheutje suiker (naar wat je zelf lekker vindt) en een beetje karamel siroop.

I advice you to make the coffee half an hour before you begin making the frappucino, because the coffee has to really be cold to use it. To make the frappucino even nicer and fuller of taste(?) I first made milk foam. Put the ice cubes, coffee, milk foam, a little bit of sugar and caramel sirop together and blend it.

Als topping slagroom, karamel siroop en stroopwafel om het af te maken en smullen maar! Je kunt natuurlijk ook hagelslag met chocoladesaus of andere dingen als topping gebruiken.

As a topping whipped cream, caramel sirop and stroopwafel to finish it and enjoy! You can also put chocolat sprinkles with chocolate sauce or use other things to make the topping.

This frappucino is delicious! Enjoy!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven