Wat doe jij met kerst?

Het is bijna zover, kerst! Het is eindelijk vakantie en vorige week kwam de vraag ‘Wat doe jij met kerst?’ heel vaak voor. Ik vind het altijd wel leuk om te weten wat  een ander gaat doen met kerst. Naar welke familie/vrienden iemand gaat en hoe dat in die twee dagen past vind ik altijd weer een raadsel. En als je ook nog eens een vriend/vriendin hebt, naar welke familie ga je dan? Het is echt knap dat mensen dat zo goed kunnen plannen. Mijn kerst bestaat daarentegen uit alleen maar werken. Zoals je hier kunt lezen werk ik bij Van der Valk hotel Emmeloord in de bediening. Maar dat is niet het enige wat ik doe met kerst en dat kun je hier lezen.

It’s almost that time of the year, christmas! Finally! The holiday has begun and last week the question ‘What are you going to do with christmas?’ was asked many times. I always like to know what other are going to do with christmas. To which family/friends someone is going and how that fits in two days is always a puzzle. And what if you have a boyfriend/girlfriend, to which family are you going then? Christmas is a time where you have to plan so much and who is going where. However, my christmas is two days of only working. As you can read here I work at Van der Valk hotel Emmeloord as a waitress. But that is not the only thing I do with christmas and you can read that here.

Even heerlijk luisteren naar kerstmuziek terwijl je mijn kerstervaringen leest ;).

Listen to the best christmas songs while reading my christmas experiences ;). 

Decoratie

Het begint natuurlijk al met de kerstboom opzetten op mijn kleine kamertje in Leeuwarden. Heerlijk vind ik dat! Lekker met kerstmuziek aan de kerstboom opzetten (want ik heb een kunstboom) en versieren. Mijn kerstverlichting hangt eigenlijk het hele jaar al en elk seizoen zet ik kaarsjes en decoratie weer anders neer. Eigenlijk had ik dit jaar de kerstboom al eerder op willen zetten, omdat ik in de kerstvakantie gewoon in Emmeloord ben.

It begins with putting up my christmas tree in my little room in Leeuwarden. I love it! Just playing some christmas music, putting on the christmas tree (because mine is fake) and decorating. My christmas lights are already hanging in my room the whole year and every season I change and replace candles and decorations. Actually I wanted to decorate my christmas tree earlier, because for the christmas holidays I am in Emmeloord. 

 

Throwback

Eerst even een heerlijke throwback naar kerst toen ik een jaar of 6 was. U ziet hier Jozef aan de linker zijde, maria aan de rechter zijde, kindje Jezus in het midden en daarachter een van de drie koningen. Maria staat met gevouwen handen te zingen. Jozef weet niet zo goed wat precies de bedoeling is en kijkt daarom stiekem naar Maria. Het kindje ligt te vieren dat hij net geboren is met de handen in de lucht en de koning is even van de wereld door de afgezakte kroon. In een oogopslag is het hele kerstverhaal hier te zien. Mocht je met nog niet herkent hebben: ik ben Maria, mijn neefje Joost is Jozef en mijn zusje Emma is de koning.

First a little throwback to christmas when I was around the age of 6. At the left side you see Jozef, Maria at the right side, baby Jezus in the middle and behind him one of the three kings. Maria is singing with folded hands. Jozef doesn’t know what exactly to do so is looking at Maria. The baby is celebrating his brith with his hands in the air and the king is confused by the crown on her head. In one glance you can see the complete christmas story. If you didn’t recognize: I am Maria, my nephew Joost is Jozef and my sister Emma is the king. 

Kerstavond

Op kerstavond vieren we kerst met ons gezin.We trekken dan lootjes om voor €15 voor elkaar een cadeau te kopen en we trekken lootjes voor het avondeten. Dit verdelen we dan in voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht en elk gezinslid maakt dan één van de vier klaar. Dit is altijd erg leuk om elkaars kookkunsten te zien (vooral die van papa ;)). Na het eten gaan we vaak een spel spelen en ondertussen pakken we de cadeautjes uit.

On christmas evening we celebrate christmas with the family. We write our names on cards and pick one to buy a present for for €15. We do the same with dinner. We divide dinner in starter, in-between course, main course and dessert. Every member makes one of the four. It is always very nice to see how the others cook (especially dad ;)). After dinner we often play a game and open the presents. 

  

Eerste en tweede kerstdag

De overige kerstdagen ben ik bij van de Valk te vinden. Tijdens de kerstbrunch in het hotel ben ik elfje met mijn vader als kerstboom, een kerstman en een picolo. De kerstbrunch is tot een uur of 2. Daarna kleed ik me om en begin ik om 15.00 uur met werken voor van der Valk zelf. Dit betekend het diner met het kerstmenu draaien en ’s avonds alles klaarzetten voor de volgende dag. Dit kan tot een uur of 2 of langer doorgaan ’s nachts en dan moet ik er om 9 uur de volgende dag weer uit om weer klaar te staan als kerstelf.

The other two days of christmas you can find me at van der Valk. During the christmas brunch in the hotel I am an elf with my dad as christmas tree, a santa and a bellboy. This christmas brunch is till 2 pm . After that I change my clothes, eat and begin with working for van der Valk at 3 pm. This means being a waitress during the diner with a special christmas menu and in the evening/at night we will prepare everything for the next day. This can be till an hour or 2 am and I will wake up at 9 am on second christmas day to be ready to be elf again.  

IMG_5546

Bij mij begint het kerstgevoel dus al bij het versieren van de kerstboom. Heerlijk kerstmuziek luisteren rondwandelend in mijn kersttrui. Kerst is zeker mijn favoriete tijd van het jaar.

The christmas feeling already begins with decorating the christmas tree. I love it to listen to christmas music while wearing my christmas sweater. Christmas is my favorite time of the year!

 

Wat doe jij met kerst?

What are you going to do with christmas?

 

Love, Sannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven