Smoothie sunday ~ Green winter


In de winter eten we heerlijk boerenkool met worst, maar je kunt boerenkool ook op een andere manier eten. Vandaar dat ik vandaag een smoothie met boerenkool hebt gemaakt. In Amerika wordt dit gezien als een super food en daar eten ze dan bijvoorbeeld ook Kale chips wat ik al een keer eerder geprobeerd heb te maken.

In winter we eat boerenkool with sausage in the Netherlands, but you can also eat kale in many other ways. That is why I made a smoothie with kale today. In America kale is seen as a super food and they also eat kale chips for example which I already try to make once.

  Schermafbeelding 2015-12-20 om 19.47.40.png

 

De ingrediënten

  • handjevol boerenkool
  • 150 ml appelsap
  • 1 banaan
  • 1/2 peer
  • 5 cm komkommer

Ik heb later nog 5 cm komkommer toegevoegd aan de smoothie om de smoothie iets frisser te maken wat ik wat lekkerder vond. Gooi het bij elkaar in de blender en mixen maar! Ik gebruik nog steeds de Tristar BL-4435 Blender die super werkt.

These are the ingredients. I added 5 cm of cucumber after I tasted the smoothie to make it a little bit more fresh which I thought was nicer. Put it all together in the blender and mix it! I still use the Tristar BL-4435 Blender which works very good.

Ik was erg benieuwd of je iets van de boerenkool proeft, maar dat valt best mee. De boerenkool is een beetje smaakloos en je proeft de appelsap meer. Uiteindelijk vond ik dit niet een hele bijzondere smoothie wat wel jammer was. Misschien ga ik de boerenkool de volgende keer met iets anders combineren in een smoothie.

I was very curious if I would taste the kale, but I didn’t taste it that much. The kale in the smoothie is a little bit tasteless and the taste of the apple juice is more dominating. Maybe I will combine the kale with something else next time in a smoothie.

 

Love, Sannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven