Smoothie Sunday ~ Crazy carrot

 

Goedemorgen! Het is weer zondag dus tijd voor een Smoothie Sunday! Vandaag heb een smoothie met wortel voor jullie. Ontzettend simpel en erg lekker. Heb jij trouwens al een keer de documentaire Fat, Sick & Nearly Dead gezien? Ik niet haha! Maar er bestaat dus een methode om je hele lichaam te detoxen door voor 10 dagen alleen maar 3/4 sappen op een dag te drinken en niks anders. Lijkt mij wel een keer cool om te proberen!

Goodmorning! It is Sunday again, so time for another Smoothie Sunday! Today I made a carrot smoothie for you. Very simpel and delicious. Have you watched the documentary Fat, Sick & Nearly Dead already? I didn’t haha! But there is a method to detox your whole body by only drinking 3/4 juices a day for 10 days and nothing else. Maybe I will try that sometime! 

Crazy carrot

Het enige wat je voor deze smoothie nodig hebt zijn 2 sinaasappels, 2 bloed sinaasappels, 1 banaan, 2 wortels en 2 ijsklontjes. Pers de sinaasappels, schil de banaan en de wortels en blend het allemaal door elkaar. Wel goed blenden, want de wortel is hard waardoor er al gauw stukjes in de smoothie zitten. Waarschijnlijk is dit ook zo na goed blenden, dus hou daar rekening mee.

The only things you need for this smoothie are 2 oranges, 2 blood oranges, 1 banana, 2 carrots and 2 ice cubes. Squeeze the oranges, peel the banana and carrots and blend it all together. You have to blend it correctly, because the hard and therefore there are hard pieces in the smoothie (sounds more logic in Dutch haha). Probably also after good blending, so keep that in mind. 

Some little facts

Wist je dat in de 17e eeuw de westerse wortels voor het eerst verschenen in Nederland? Als eerbetoon voor de koninklijke familie, het Huis van Oranje. De grootste wortel producer is China.

Al je echt heel veel wortels eet wordt je huid echt meer geel/oranje achtig. Dit komt door het stofje cortenemia in de wortel, maar dit gebeurt alleen bij heel veel inname van deze groente. Verder zit er in wortel vitamine A, wat goed is voor ons zicht, botten, tanden en huid.

Did you know that in the 17th century the western carrots first appeared in the Netherlands? In honor for the Royal Dutch Family, the House of Orange. The largest carrot producer is China. 

If you eat an enormous amount of carrots your skin will turn yellowish orange. This is caused by something called cortenemia in the carrot, but this only happens when you really eat a lot of carrots. Moreover, carrot contains vitamin A, which is good for our vision, bones, teeth and skin.

Wat vind jij van wortel in een smoothie?

Fijne zondag nog!

What do you think about carrot in a smoothie?

Have a nice Sunday!

 

Love, Sannah

 

4 gedachten over “Smoothie Sunday ~ Crazy carrot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven