Smoothie sunday ~ Do you want to be my Valentine? 

Goedemiddag! Happy Valentine’s day! Ik doe dit jaar iets meer aan valentijn dan normaal, want ik heb bijvoorbeeld deze heerlijke smoothie met granaatappel gemaakt en we hebben tompoezen met hartjes erop gegeten. That’s it, haha! Oh en ik heb een hartjes lolly aan mijn zusje Emma gegeven, want zij mag best mijn valentijn zijn elk jaar haha.

Goodafternoon! Happy Valentine’s day! I’m making something more with valentine’s than normal, for example, I made a delicious smoothie with pomegranate and we had tompoezen(is this typical Dutch because I cannot find the translation?) with hearts on it. That’s it, haha! Oh and I got a heart lollipop for my sister Emma, because she can be my valentine each year. 

Ik heb nog nooit granaatappel gehad, dus ik was heel erg enthousiast om het te proberen. Het was wel een beetje jammer dat hij er niet zo mooi uitzag als plaatjes op het internet, maar misschien komt that doordat we in Nederland niet vaak dit soort vruchten eten. Granaatappel zit vol met vitamine C, dat helpt je immuunsysteem te stimuleren.

I have never had pomegranate before, so I was very excited to try it. Too bad that is didn’t look as good as pictures on the internet, but maybe that is because in the Netherlands we don’t eat these fruits that much. Pomegranate is rich in vitamin C, which helps by boosting your immune system. 
Schermafbeelding 2016-02-14 om 12.43.04

Natuurlijk kun je in plaats van sinaasappelsap ook gewoon water of amandel melk doen. De blauwe bessen die ik heb gebruikt waren vers en de frambozen waren bevroren. Doordat deze bevroren waren is de smoothie lekker fris (koud), als je alleen vers fruit gebruikt raad ik aan 1 of 2 ijsklontjes erbij te doen. De witte chocolade is niet nodig, maar ik vond het er wel leuk uitzien om het te raspen en als topping op de smoothie te gebruiken. Deze heb ik dus niet gebruikt in de smoothie zelf. Je krijgt de pitjes uit de granaatappel door de helft op een schaal te leggen en hard met een pollepel op de schil slaan zodat de zaadjes eruit gaan. Je kunt de zaadjes er ook uitlepelen, maar dan moet je zorgen dat je geen witte stukjes in de blender gooit.

It is also possible to use water or almond milk instead of orange juice. The blueberries I used were fresh and the raspberries were frozen. Because of the frozen raspberries the smoothie was a little cold, if you only use fresh fruits I would recommend to mix 1 or 2 ice cubes with the smoothie. The white chocolate is not necessary, but I thought it looked nice to grave it and put it on top of the smoothie. So I didn’t blend the white chocolate with the smoothie itself. You can get the seeds from the pomegranate by laying down half of the pomegranate on a plate and smash on the shell to get the seeds out of the pomegranate. You can also get them out with a spoon, but then you have to pay attention that you don’t throw the white pieces in the blender. 

Ik had misschien wel iets meer verwacht van de granaatappel. Ook is het irritant omdat er allemaal pitjes in zitten en dit proef je terug in de smoothie. Maar je proeft de granaatappel wel en ik vond het erg lekker. Goed verhaal :p.

Maybe I expected a little bit more from the pomegranate. It is also pretty annoying that there are still seeds in the smoothie, which you taste. But on the other hand, I could actually taste the pomegranate and I really like it. Good story bro :p. 

Enjoy the day!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven