Smoothie Sunday – Frosty kale

screen-shot-2016-12-04-at-10-03-37

Gooooeeeedemorgen! Het heeft lekker gevroren buiten, dus het vriest vandaag ook in mijn smoothie. Ik heb namelijk ingevroren Hollandse boerenkool in deze smoothie gedaan waar je helemaal niks van proeft, maar wel heel gezond voor je is. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Goooooooodmorning! It has frozen outside here in the Netherlands, so my smoothie is also frosty today. This because I added frozen Dutch kale to the smoothie, which is super healthy but you don’t even taste it. I am very curious what you think of this smoothie!

screen-shot-2016-12-04-at-10-31-13

Dit zijn de ingrediënten van de smoothie van vandaag. Ik heb deze smoothie al eens eerder gemaakt, maar dan met verse spinazie in plaats van bevroren boerenkool. Alleen die heb ik nog nooit gepubliceerd. Ik ben nog altijd meer fan van spinazie, omdat ik boerenkool op een of andere manier een soort van droog vind ofzo. Moeilijk uit te leggen. Er is alleen 1 ingrediënt die mist op deze foto en dat is yoghurt. Onze yoghurt was over datum en we hadden alleen nog yoghurt met honing, wat niet echt lekker was in deze smoothie. Dus neem nog minstens 150 ml normale yoghurt.

These are the ingredients of today’s smoothie. I have made this smoothie already, but then with fresh spinach instead of frozen kale. Only I never published that. I have always been and am still a bigger fan of spinach than kale, because I think kale is kind of dry. Hard to explain. There is 1 ingredient missing on this picture and that is yoghurt. Our yoghurt was over the perishable date, so I added yoghurt with honey but this is not very nice in this smoothie. So take at least 150 ml normal yoghurt and add that to the smoothie. 

fullsizerender-3

Als je het in de blender/mixer gooit zorg dan dat de bevroren boerenkool en frambozen dicht bij het ding zit dat draait, zodat die goed klein worden gehakt. Om de boerenkool wat zachter te maken om te mixen deed ik ze ook even 10 seconden in de magnetron.

If you throw the ingredients in the blender/mixer, put the frozen kale and raspberries first (nearest bij the turning knives), so that they will be cut very fine. To make the frozen kale easier to cut and mix I put them in the microwave for about 10 seconds. 

fullsizerender

Geniet van je dag!

Enjoy your day!

 

Love, Sannah

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven