First month abroad ~ Thailand 2017

Wauw, het is raar om steeds te zeggen dat ik gewoon in het buitenland woon. Maar inmiddels is dit al meer dan een maand dat ik hier aan het studeren ben en daarom vind ik het leuk (en jij misschien ook) om wat foto’s en video’s te delen om je een kijkje te geven in hoe het leven hier is en wat ik allemaal al heb gedaan in de tijd dat ik hier zit. Ik zal ook een aantal tips tussendoor geven en wat verhaaltjes bij de foto’s. Tijdens het maken van deze post kwam ik erachter dat ik eigenlijk meer video’s dan foto’s maak. Ik zal proberen de komende weken meer foto’s te maken ;). Scroll naar beneden voor de vlogs van de eerste 4 weken :).

Wauw, it is still weird to say that I now live abroad. But in the mean time already a month passed that I’m studying here and that is why I would like (maybe you like it as well) to share some photo’s and video’s with you to get a look on how I live here and what I’ve been doing in the past 4 weeks. I will also tell some tips and some stories together with the photo’s. While making this post I came to the conclusion that I’m actually making more video’s than photo’s. I will try to make more pictures the upcoming weeks ;). Scroll down to see the vlogs of the first 4 weeks :). 

Deze foto’s zijn allemaal genomen in de eerste week, toen ik de andere Grand Tour studenten van Stenden heb ontmoet en we gingen op fieldtrip naar Ayutthaya.

This was all in the first week, where I met the other Grand Tour students of Stenden and we went on fieldtrip to Ayutthaya.

Hua Hin was ook heel mooi, we zijn jammer genoeg niet meer naar de grot vlakbij geweest, maar we ontdekten een hele lekkere Franse bakkerij die zit op Soi 102 in Hua Hin. Heerlijk vers brood en croissantjes!

Hua Hin is very beautfiul, too bad that we didn’t have time to see cave nearby, but we discovered a very cute French bakery at Soi 102 in Hua Hin. They had very fresh bread and croissants!

Als je in Bangkok bent moet je zeker de Tuk Tuk tour met Expique hebben gedaan! Het was echt leuker dan verwacht en hebben in het beste Thaise restaurantje van Bangkok gegeten waar een student in de rij stond voor ons waardoor we in 1 keer door konden lopen. We hebben ook weer meer geleerd over de Thaise cultuur.

If you are visiting Bangkok you should definitely do the Tuk Tuk tour with Expique! We enjoyed it so much and ate in the best Thai restaurant of Bangkok where a student was standing in line for us so we could take a seat immediately. Moreover, we learned a lot more about the Thai culture.

De grootse Grand Palace, je komt ook de koning nog steeds overal tegen vanuit respect.

The impressive Grand Palace, and everywhere the king is still presented out of respect. 

Zwemmen op de 7de verdieping van een gebouw is niet verkeerd!

Swimming on the 7th floor of a building was not bad!

IMG_0675

Ook hadden we (mama en ik) de 9 uur durende fietstour gedaan van Co van Kessel en mama had de 5 uur durende tour ook nog gedaan. Ook echt een aanrader (3 uur is te kort) want je wordt zo goed verzorgd, je ziet zo veel leuke dingen en komt ook weer meer de weten over de cultuur hier. Plus we zijn echte Nederlanders en houden van fietsen :).

We (mom and I) also did the 9 hour bike tour from Co van Kessel and mom did the 5 hour as well. You really should do that here as well (3 hours is too short) because you are really good taken care off, you will see a lot of nice things and you learn more about the culture. Plus we are real Dutchies and love to bike :).

IMG_0692

De beste Pad Thai van Bangkok! Bestel wel de originele met ei eromheen, was echt heeeerlijk! Het restaurant heet Thip Samai.

The best Pad Thai in Bangkok! Order the original one with egg around it, it was soooo delicious! The restaurant is called Thip Samai

IMG_0708

Na 2 weken kwam mama al lekker op bezoek wat echt heel fijn was, omdat ik Bangkok ook nog niet echt had ontdekt en het was leuk om dit samen te doen. Vooral dat het in de eerste paar weken was omdat je dan ook nog moet wennen aan het hier wonen enzo.

After 2 weeks my mom came visiting and that was so nice, because I did not discover Bangkok yet and it was nice to experience this together. Especially because it was in the first weeks because I still had to get used to the environment etc. 

IMG_0714

IMG_0718

‘Sawadee ka!’ (Hallo in het Thais/Hello in Thai)

IMG_0831

IMG_0755

Heerlijk aan het strand ontbijten met een tosti van de 7/11. ’s avonds was het alleen wel vervelend om te zitten omdat heel veel mensen met vuurwerk aan het spelen waren, wat blijkbaar heel normaal is hier.

So lovely to have breakfast at the beach with a tosti from the 7/11. In the evening it was more annoying though, as the Thai people play with fireworks, which apparently is completely normal here. 

IMG_0746IMG_0739

Grand Canyon van Chonburi en de Snow Mountain waren minder groots dan gehoopt, maar het was nog steeds erg leuk om gezien te hebben. Vooral op de eerste foto ziet het er super gaaf uit! De Snow Mountain is trouwens gemaakt van het steen wat gebombardeerd wordt uit dat gat van de Grand Canyon.

Grand Canyon of Chonburi and the Snow Mountain were less impressive than hoped, but it was still very nice to visit. And especially on the first photo it looks very impressive!! The Snow Mountain is created from the stones that are taken from the Grand Canyon. 

IMG_0737

Vlogs

Ik hoop dat je deze blogpost leuk vond!

I hope that you liked this blogpost!

Love, Sannah

Eén gedachte over “First month abroad ~ Thailand 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven