Smoothie Sunday ~ Thai Smoothie

Gooooodmorning!!

Wow, nog maar 2 weekjes en dan zit ik alweer op Bali! Ik zit nu heerlijk op mijn balkon deze post te typen en heb nu echt zo’n drive dat ik moet genieten nog van Thailand. Maar ik denk dat het besef pas echt komt als ik straks weer thuis ben. Het gaat allemaal zo snel! Ik ga het zeker missen, maar ben Nederland echt zo veel meer gaan waarderen nu ik hier zit. En ik heb ook echt zin om naar Bali te gaan want de tweede week van Bali komen Papa en Floris!! 😀 En ik ben ook wel toe aan wat meer rust ofzo, niet meer zo’n drukke stad en natuur. Okay, laten we maar verdergaan met de heerlijke smoothie die ik vandaag maakte.

Wow, just 2 more weeks and then I’m already on Bali! I am chilling on the balcony at the moment typing this post and I really have a kind of drive right now that I have to enjoy Thailand. But I think I will just realize everything when I am home again. It’s all going so fast! I will definitely miss is, but I appreciate the Netherlands a lot more now that I’m here. And I am super excited to go to Bali, because in the second week of Bali my dad and Floris are coming!! 😀 And I have the feeling that I want some more rest or something, not this busy city and more nature. Okay, let’s start with the delicious smoothie I made today. 

Screen Shot 2017-04-01 at 18.24.37

De smoothie heet Thai smoothie, omdat al de ingrediënten die hier inzitten groeien hier in Thailand. Nouja, kokoswater groeit hier natuurlijk niet, maar kokosnoten wel heel veel en believe me, normaal vind ik kokosnoot niet eens lekker, maar hier vind ik het heerlijk! Mango’s en banaantjes koop je hier groen, maar zijn binnen een dag of 2 wel rijp. De banaantjes zijn zelfs binnen een dag of 3 al bruin, maar nog prima te eten en zijn wat zoeter. De smaak van die gekke appel in het midden, die guave heet, is een beetje een combinatie tussen een appel en een peer, maar dan wat taaier. Klinkt heel gek, maar nu ik eraan gewend ben vind ik het vet lekker. De schil heb ik gewoon mee geblend, maar de pitjes eruit gehaald. Ik heb eigenlijk geen idee of je dit kunt krijgen in Nederland, maar een appel komt dichtbij.

The smoothie is named Thai smoothie, because all ingredients are grown here in Thailand. Well, coconut water is not grown here of course, but the coconuts are and believe me, normally I don’t even like coconuts, but they are so good here! Mango’s and little bananas you buy here green, but in a day or two they are ripe. The little bananas are even brown within 3 days, but still eatable and a lot more sweet here in Thailand. The taste of the weird  looking apple in the middle, which is called guave, is a little bit a combination between an apple and pear, but then more chewy. Sounds weird, but now that I’m used to it I kind of like it. I didn’t peel the guave but took out the seeds. I actually have no idea if you can get it in the Netherlands, but apple comes closest I think. 

FullSizeRender 11FullSizeRender 8

Voeg 250 ml kokosnoot water (naar eigen smaak natuurlijk) en wat ijsklontjes om het meer een koud drankje te maken. Ik had eigenlijk van te voren niet echt verwachtingen bij de combinatie en was een beetje bang, maar de smoothie is echt heerlijk!

Add 250 ml coconut water (after own taste of course) and some ice cubes to make it more like a cold drink. First I did really have expectations with the combination and was a little bit scared, but the smoothie is delicious!

IMG_1176.JPG

Ik at dit ook afgelopen paar dagen als ontbijt met yoghurt, havermout en muesli. Ook echt super lekker en een aanrader!

I ate this the past days also as breakfast with yoghurt, oatmeal and granola. Also super nice and would surely recommend!

Enjoy the smoothie and your day!!

Love from Thailand,

Sannah

2 gedachten over “Smoothie Sunday ~ Thai Smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven