Random thoughts ~ living abroad

DSC01761

De afgelopen dagen voelde ik me kut. En dat hoort erbij. Ik ben inmiddels alweer 3 maanden weg van huis. De tijd vliegt! Maar de afgelopen dagen kon ik alleen maar denken: dat betekend dat ik me hier ook nog 2 maanden moet vermaken, ik wil het niet meer en kan het niet meer. Gelukkig ben ik vandaag weer blij en zie het allemaal weer positief in, maar dat kan niet altijd als je zo lang weg bent van huis en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Dus vandaag schrijf ik even een lekkere gevoelige blogpost, omdat ik gewoon ook even de negatieve dingen van me af wil schrijven.

The last few days I feel very shitty. But that’s part of this travel. I have been away already for 3 months. Time flies! But the last few days I’ve only been thinking: that means that I have to make fun for two months, I don’t want it anymore and I can’t. Luckily I’m very happy again and see everything positive again, but that is not always possible if you are away from home for so long and I’m sure I’m not the only one. So today I write a lovely sensitive blogpost, because I just want to write the negative things as well to clear up my mind. 

Mezelf zijn // Being myself 

Papa en Floris hebben me echt weer een positieve boost gegeven doordat ze hier kwamen, maar des te meer mis ik ze nu weer. Het is weer tijd om nieuwe mensen te leren kennen hier in Bali en een nieuwe module op school te beginnen (het is eigenlijk al week 3, maar je snapt hem wel). Ik weet niet wat het is, normaal ben ik heel sociaal en wil ik graag nieuwe mensen leren kennen maar ik heb hier het idee dat ik om mijn tenen moet lopen en niet mezelf kan zijn om door anderen leuk gevonden te worden. Ik mis iedereen thuis omdat ik daar gewoon heerlijk mezelf bij kan zijn. Gelukkig heb ik Margriet, mijn kamer-genootje, waar ik af en toe heerlijk mee kan zeuren en praten over dingen die we hier mee maken en lieve vriendinnen die ik altijd een berichtje kan sturen en me altijd weer even laten inzien wat voor een toffe uitdaging en ervaring ik in zit.

My dad and Floris gave me a positive boost because they came here, but I miss them now even more. It is time to get to know new people again here in Bali and to begin a new module at school (well it’s already week 3, but you get the point). I don’t know what it is, normally I’m very social and really want to get to know new people, but I have the feeling that I have to do my very best and cannot be myself. I miss everyone at home because there I can be myself all the time. Luckily I have Margriet, my roommate, to whom I just can tell everything and lovely friends to whom I can always send a message and they always make me look at what cool experiences and challenges am making here. 

DSC01318

Me niet thuis voelen hier // Not feeling at home here

Het is ook niet alleen de nieuwe mensen leren kennen, het is een compleet nieuwe cultuur waar ik me weer in bevind, compleet nieuw ‘thuis’. Thailand heeft niet als thuis gevoeld en dat zal Bali ook niet doen, toch gek, ik had niet verwacht dat ik Nederland zo veel zou waarderen als thuis. Ik wilde altijd naar Amerika gaan om daar te wonen en werken, maar voorlopig kun je mij vinden in Nederland. Je gaat echt de kleine dingen waarderen als je in het buitenland zit (en zeker in Azië), zoals gewoon veilig op de fiets ergens heen kunnen om met vriendinnen wat op het terrasje (! hebben ze hier niet :o) wat te drinken en dat je familie zo dichtbij woont en altijd naar iemand toe kan.

It is not only that I have to get to know new people, it is a complete new culture I’m living in now, a complete new ‘home’. Thailand did not feel like home and Bali will not either I think, it’s weird, I never expected that I would appreciate the Netherlands so much. I always wanted to live in America for a longer period, but for now you will find me in the Netherlands. You are really going to appreciate every little thing if you are abroad (certainly in Asia), like safely riding the bike somewhere to drink something on a terrace (! they don’t even have that here :o) and that family lives so close and you can always visit someone. 

 

Trots op mezelf // Proud of myself

Dinsday ben ik even over mijn gevoel heen gestapt en heb in onze WhatsApp groep van Bali gevraagd of iemand mee wilde naar Nusa Penida dit weekend, 2 meiden die ik al kende van Tourism (de studie die ik doe) reageerden dat ze daar wel zin in hadden. Ondanks dat er verder niemand reageerde ben ik wel een beetje trots op mezelf en vind dat ik dit vaker moet doen. Even over je gevoel heen stappen en je gewoon in een gesprek of groepje gooien terwijl dat niet is hoe ik persé ben. Volgens mij klinkt het echt heel stom dat ik trots ben dat ik een Whatsappje heb gestuurd, maar ja ik voelde me zo naar dat ik echt gewoon het liefst het volgende vliegtuig naar huis wilde pakken.

On Tuesday I stept outside my comfort zone and asked in the WhatsApp group of Bali whether someone wanted to join to Nusa Penida this weekend, 2 girls which I already know from my study Tourism responded that they wanted to come with. Aside from that no one else responded I’m still a little bit proud of myself and think I should do that more often. Just get out of your comfort zone and just throw yourself in a group conversation while that is not who I normally am. Maybe it sounds very stupid that I am proud of myself because I sent a WhatsApp message, but yes I felt shitty and actually I just wanted to get the next airplane home. 

DSC01359

De tijd vliegt // time flies

Gelukkig heb ik het gevoel dat school deze module wat makkelijker is en het is gek om te bedenken dat dit gewoon mijn laatste 9 weken school is als ik hierna geen verdere opleiding/master ga doen. Ik ben over iets meer dan een jaar afgestudeerd en dan is mijn studenten tijd voorbij. Wow. Mijn zusje gaat nu beginnen met haar examens en gaat volgend jaar studeren, kleine zusjes worden ook groot. De tijd gaat zo snel. Van dat idee komt ook een beetje paniek, wat moet ik doen na mijn studie? Gewoon al full-time gaan werken? Nog een master of studie doen? Studeren is zo veilig. “Ja wat doe je?”, “oh ik ga naar school”. En dan het idee dat ik over een jaar nog maar 21 ben :o.

Luckily I have the feeling that school this module is easier and it is weird to think about the fact that these are my last 9 weeks of school if I’m not going to do a further study or master. I am graduated in a little over a year and then my student period is over. Wow. My little sister just began with her exams on high school and is going to study next year. Little sisters also grow up. The time is passing by so fast. I kind of panic about this idea, what am I going to do after my study? Work full-time? Doing another master or study? Doing a study is so safe. “What are you doing?”, “oh I am going to school”. And than the idea that in a year I’m only 21 :o. 

 

Conclusie // Conclusion

Ik heb echt ontzettend veel zin in de toekomst, maar je moet je ook elke dag even beseffen dat je hem niet meer over kan doen en genieten van het moment. Wow, deze blogpost schrijven hielp echt. Krijg er echt positieve energie van als ik het dan even opschrijf en besef dat het allemaal niet zo erg is. Echt, geniet gewoon van het leven en de kans dat je in het verre Bali mag zijn om naar school te kunnen, want dat kan niet iedereen zeggen.

I am very looking forward to the future, but I also have to realise every day that you cannot repeat the day and enjoy the moment. Wow, writing this blogpost really helped me. I really get positive energie of writing whats on my mind and realise that it is not as shitty as I thought it was. For real, enjoy the life and the chance that you are in the far away Bali to do school, because not everyone can say that. 

IMG_0108

Sorry voor de misschien wat ongestructureerde gang van mijn gedachten die ik gewoon zo vanuit mijn hoofd op papier heb gezet. Maar ik hoop dat je het leuk vond dit te lezen, even iets heel persoonlijks. Fijne dag nog!

Sorry for the maybe not very structured flow of my thoughts which I just put on paper directly form my head. But I hope that you liked to read this, just something very personal. Have a nice day!

 

Love,

Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven