Tag ~ Questions of Life

DSC01251

Ik leef inmiddels gewoon alweer 4 maanden in een deel van de wereld heel ver van Nederland vandaan en ik heb tot nu toe al zoveel geleerd! Ik ben erachter gekomen dat ik bijvoorbeeld af en toe de gebeurtenissen te negatief inzie. Ik mis af en toe thuis ontzettend erg, dit is wel goed maar soms is het ook iets te veel en moet ik weer beseffen dat ik gewoon in Bali zit op het moment. Met een tag beantwoord je van tevoren bedachte vragen. Deze tag is best wel serieus en persoonlijk, maar heel leuk om terug te kijken op positieve dingen en toch even het leven op het moment te evalueren.

At the moment, I’m already living for 4 months in a whole other part of the world very far from the Netherland and I have already learned so much from this trip! For example, I experienced that sometimes I can see too much negative things in life. Sometimes I miss home very much, thats okay but sometimes it is too often and I have to realize that I’m at Bali at the moment. With a tag you will answer already set questions. This tag is quite serious and personal, but very nice to look into some positive things in life and evaluate life a little bit. 

 

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht? // Which memories from the last year brought a big smile on your face?

Amerika is net een jaar geleden, dat telt toch nog wel??? Of het gaat gewoon om 2016? Amerika is zo tof! En ik ben nog steeds echt zo verliefd op dat land, dat is niet veranderd sinds ik hier woon en mijn ding doe. Ik vind het ook een mooie herinnering omdat we toen voor het laatst echt (dat zeggen mijn ouders elk jaar) met z’n vieren als gezin op vakantie zijn geweest en het was echt geweldig.

America is just a year ago, does that still count??? Or is this just about 2016? America is so cool! I’m seriously in love with that country, that hasn’t change since I’m living here in Bali and do my thing over here. I find that a beautiful memory because that was the very last time (my parents say this every holiday) that we have been on vacation together with the four of us as a family and it was amazing. 

Een andere herinnering die een grote lach op mijn gezicht brengt is mijn verjaardag die ik vierde in mei. Ik had toen net (of nouja, al bijna 2 maand en daarvoor hebben we gedatet) een relatie met Floris en hij ging mijn ouders (en de rest van mijn vrienden, familie en buren) voor het eerst ontmoeten. Hij vond het super spannend (wat logisch is), maar het was echt ontzettend tof dat iedereen er was en het was gewoon zo gezellig.

Another memory that really brings a big smile on my face is my birthday last year which I celebrated in may. I just had (or well, already for 2 months and dates before that) a relationship with Floris and he was going to meet my parents (and the rest of my friends, family and neighbours) for the first time. He was kind of scared and excited (which is logical), but it was just so nice that everyone was there and that it was very cosy and nice (too bad I cannot translate ‘gezellig’ into English). 

Ik merk wel dat herinneringen als deze met familie en vrienden om me heen meer ben gaan waarderen sinds ik hier ben, omdat ik ze meer mis.

I notice that I appreciate these memories with friends and family more since I’m here because I miss them. 

IMG_1097

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd? // What have you always been wanting to do since you were a child?

Werken bij Disney!! Mijn liefde voor Disneyland Parijs begon zelfs al in de buik van mijn moeder, toen ik er voor het eerst was en daarna ben ik er nog zo’n 6 keer geweest en ik vind het nog steeds geweldig. Mijn liefde voor Frankrijk werkt daar wel aan mee, aangezien ik ook erg graag Frans zou willen spreken en in Frankrijk zou willen werken. Het liefst wil ik dan een van de prinsessen zijn die niet hoeft te zingen (want dat kan ik niet) of een danseres op de achtergrond.

Work at Disney!! My love for Disneyland Paris already began when my mother was pregnant with me, that was the first time I went and after that like 6 times more and I still think it is amazing. My love for France is a part of that, as I would love to speak French and would like to work in France. I would love to be one of the princesses that does not have to sing (because I just can’t sing) or a dancer in the background. 

 

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren? // What would you do in life if there were no restrictions?

Alle talen kunnen spreken of gewoon zo’n superbrein hebben dat alles opslaat en overal over mee kan praten. Is dat eigenlijk een antwoord op deze vraag? Ooooh of reizen naar een andere aarde waar er ook leven is en kijken hoe het daar gaat en of ze net zover zijn als ons of al vernietigd of nog in de oertijd. Daar ben ik echt heel benieuwd naar (sorry heb een paar dagen geleden Interstellar gekeken dus ben een beetje into de ruimte nu). Als jij ook nog een toffe documentaire of film kennen over dat soort dingen hoor ik het graag :).

Being able to speak all languages or just having a super mind that saves everything and I can talk with anyone about anything. Is that actually an answer to the question? Oooooh or travel to another earth with life to see how things are going there and if they are as developed as we are, everything is destroyed or if they are living in the prehistoric. I’m very curious about that (sorry a few days ago I watched Interstellar and now I’m a little bit into the space and knowing everything about it). If you still know a nice documentary or movie which I could watch about this things I would be happy to know :). 

 

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd? // What is the last thing you learned about yourself?

Ontelbaar veel dingen! Allereerst heb ik geleerd wie ik ben. Klinkt heel gek, maar ik ben er bijvoorbeeld achtergekomen welke dingen ik heel erg waardeer, zoals thuis zijn eten met familie en dicht bij vrienden wonen waarmee je altijd koffie kan gaan drinken en even kan kletsen. Maar ook hoe ik denk over relaties en hoe ik erin sta, niet alleen met mijn vriend maar ook met vrienden en familie. En ook dat ik niet zo lang weg kan blijven uit Nederland, ja het kan wel, maar ik dacht dat ik hier veel makkelijker in zou zijn.

Numerous amount of things! Firstly I have learned who I am. Sounds kind of weird, but for example I came to the conclusion which things I really appreciate, like eating at home with my family or having friends close to drink coffee with and talk with for the whole evening. But I also learned about relationships and how I think about it, not only with my boyfriend but also with friends and family. And I also thought before I left that I could easily go away from the Netherlands, yes I can do it, but I thought it would be much easier to be away for so long. 

 IMG_1104

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over? // If you are day dreaming, what are your dreams about?

Over de toekomst en op mezelf wonen. Ik kijk zo uit naar een eigen plekje hebben en iets opbouwen en natuurlijk dat het liefst samen met Floris. Hoe ik dan alles in ga richten en hoe ik mijn blog dan combineer met werk en wat ik allemaal wil gaan leren in de toeristische industrie. Ik heb echt ineens zo’n vibe dat ik alles uit mezelf wil halen en iets wil bereiken en zoveel mogelijk over alles te weten zien te komen. Dit is ook wel een probleem in mijn generatie hoor, wij hebben het gevoel dat we iets moeten bereiken in deze wereld. Maar aan de andere kant vind ik het dan ook wel weer leuk erover na te denken waarom we dat moeten doen en waarom dingen zijn zoals ze zijn haha. En ja, ik ben ook iemand die wat met het leven wil bereiken. Geen idee hoe, maar daarom ben ik zo nieuwsgierig naar de toekomst. Ga ik een master doen ja of nee? Hoe gaat mijn blog lopen? Vind ik marketing echt zo leuk als ik denk? Ga ik over een jaar afstuderen? Maar op dit moment probeer ik mezelf vooral te leren om van het moment te genieten, omdat het leven toch super snel gaat.

About the future and living on my own. I’m so looking forward to having my -real- own place where I could live for maybe a few years (who knows) and to build a life and I would love to do this with Floris. How I’m going to furnish the place and how I’m going to combine my blog with work and what I want to learn in the Tourism industry. At the moment I have this vibe that I want to do everything I can and want to achieve a lot and get to know a lot of stuff. This is actually also a problem in my generation, that we have the feeling that we have to achieve something in this world. But on the other hand I also like to think about why we have to do that and why things are the way they are haha. And yes, I am also someone that wants to achieve something in life. No idea how, but that is why I’m curious about the future. Am I going to do a master? Am I graduating in a year? How are things going with my blog? Do I really like marketing that much? But at the moment I also try to learn learn to enjoy the moment, because life goes so fast. 

 

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven? // Which change do you really want to implement in your life the coming year?

Tijdens de periode die ik nu in het buitenland heb gezeten heb ik zo ontzettend veel geleerd over mezelf. En dat wil ik het komende jaar ook doen, het is misschien niet persé een verandering, maar ik zou graag mezelf nóg beter leren kennen en misschien daardoor ook eraan werken om nóg gelukkiger te worden. Aankomend jaar wordt best spannend aangezien het ‘grote mensen leven’ een beetje gaat beginnen. Wow, ik klink oud en ik ben nog maar 20. Ja ik weet het niet, we zien wat de toekomst brengt en ik ben heel benieuwd.

During the period that I’m now abroad I learned a lot about myself. And I want to continue learning the coming year, it may not be a change, but I would like to get to know more of myself and maybe work on that to become even happier. Coming year is going to be an exciting year as I will begin with my ‘grown up life’. Wow, that sounds so old and I am just 20. Yes I don’t know, we will see what the future brings and I’m very curious. 

loesje

Zo, dat was me wel een hele lading toekomst en gevoelens. Wist je dat ik eigenlijk niet heel goed ben in mijn gevoelens uiten? Nou, dat heb ik hier dus wel geleerd. Het verwoorden ervan is soms ook nog wel best lastig dus sorry als het een beetje chaotisch is opgeschreven allemaal. Als jou nog vragen voor mij hebben hoor ik dat graag, maar voor nu heb ik een vraag voor jou:

Wat maakt jou op dit moment het meest gelukkig?

Well, that was a great load of future and feelings. Did you know that I am actually not very good at expressing my feelings? That is a thing that I learned here. Bringing these feelings to words is sometimes kind of hard so sorry if some parts are a bit chaotic. If you have any more questions for me just let me know, and then I now have a question for you:

What makes you the most happy at the moment?

 

Love Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven