RECEPT ~ Mexicaanse ovenschotel met nacho chips

Nu ik eindelijk voor meer dan één persoon kan koken (omdat ik samenwoon met mijn vriend) ben ik veel nieuwe recepten aan het uitproberen! Ik vond het zelf altijd lastig om voor mij alleen te koken omdat je standaard altijd twee keer hetzelfde moet eten en rekening moet houden met het kopen van verse producten. In Leeuwarden at ik vaak hetzelfde elke week, omdat het gewoon moeilijk is te variëren zonder eten te verspillen.

Gelukkig houd ik van koken en vind het leuk te experimenteren. De inspiratie voor nieuwe gerechten haal ik vooral van AH.nl, die website en app werken gewoon handig als je snel inspiratie nodig hebt voor het eten van vanavond. Ik heb meerder apps geprobeerd, maar die vind ik niet zo handig als deze. Mocht jij een aanrader hebben, hoor ik het graag!

Nadat ik vegetarisch ben gaan eten, ben ik meer groenten gaan eten en heb ik vlees vervangen voor bonen. Wist je dat bonen peulvruchten en daarom een hele goed vleesvervanger zijn? Er zit namelijk ijzer en vitamine B1 in. Zo maak ik wraps, maar ook heerlijke ovenschotels met bonen in plaats van kip of gehakt. Vandaag dus voor het eerst een vegetarisch gerecht op mijn blog (met bonen)!

Bereidingstijd: 20 minuten en 25 minuten oventijd.

INGREDIËNTEN (voor 2/3 personen):

 • 1 rode ui
 • 1/2 courgette
 • 1/2 aubergine
 • 1/2 paprika
 • 1 el olijfolie
 • 400 gram chilibonen
 • 1 tomaat
 • 100 gram geraspte kaas
 • 125 gram crème fraîche
 • 1/2 avocado
 • Een halve zak nacho chips

Ik heb hier best wel veel groenten gebruikt waardoor het wel veel was voor 2 personen. Je kunt dus ook één groente weglaten zodat je iets minder hebt.

BEREIDING:

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de groenten in kleine blokjes en de tomaat in plakjes.
 2. Verhit de olie in een pan en bak de groenten 3 min. Voeg dan de bonen toe en verwarm nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Vet de ovenschaal in met olie en schep vervolgens het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de tomaat erover en bestrooi met kaas. Bak de ovenschotel ca. 25 min. in de oven.
 4. Snij ondertussen de avocado in plakjes. En serveer deze met de crème fraîche en nacho chips naast de ovenschotel. Eet smakelijk!

De groenten die je overhoudt van dit recept kun je eventueel later in de week gebruiken voor een heerlijke couscous met geitenkaas.

Een hele fijne week!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven