5x GROENE DOCUMENTAIRES die je gezien moet hebben

IMG_3121Doordat ik veel over duurzaamheid heb geleerd tijdens mijn opleiding (Tourism Management) weet ik er het een en ander vanaf met betrekking tot de toerisme industrie. Ik ben steeds geïnteresseerder geworden in het onderwerp en eet daarom inmiddels vegetarisch en ben bewuster bezig tijdens het reizen of kleding kopen. Ik ben inmiddels meer te weten gekomen over duurzaamheid, mede door het kijken van documentaires. Daarom wil ik graag vijf documentaires delen die zeker de moeite waard zijn om te kijken.

Tegenwoordig zijn veel meer mensen bewust van de gevolgen en acties die te nemen zijn om duurzamer te leven (zeker mijn generatie), daarentegen zijn er ook mensen die het niet spannen of simpelweg niet willen snappen. Bekijk onderstaande documentaires en je ziet dat het zeker wel invloed kan hebben als we met z’n allen duurzamer leven. En ja, het moet bij iemand beginnen dus wacht vooral niet totdat iemand van hogerop iets doet.

1 ~ Before the Flood

Dit is toch wel echt de beste over klimaatverandering die ik heb gezien! Als je deze documentaire hebt gekeken heb je weer een beetje een positiever beeld van de oplossingen van klimaatverandering. Al vind ik het altijd moeilijk in te schatten in hoeverre het echt positieve oplossingen zijn. Het is echt een hele toffe documentaire als je nog niet zo into de klimaatverandering bent. En een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat de hoofdrolspeler Leonardo di Caprio is.

2 ~ Cowspiracy

Mede door deze documentaire ben ik vegetarisch gaan eten. Het laat goed zien waarom we nu moeten stoppen met vlees eten. Niet omdat het zielig is voor de dieren, maar vooral omdat het slecht is voor het milieu. De redenen zijn misschien niet wat je had verwacht, zoals scheten van deze dieren of het bos wat ervoor gekapt moet worden omdat er ruimte nodig is. Zeker een documentaire die je gezien moet hebben!

3 ~ Reizen is het nieuwe roken – VPRO TegenlichtReizen is het nieuwe roken

Het Nederlandse programma Tegenlicht maakt echt goede afleveringen over allerlei onderwerpen. Zoals deze, Reizen is het nieuwe roken. De meeste van ons houden van reizen, helaas is het niet duurzaam, zeker niet als je met het vliegtuig gaat. In deze aflevering leggen ze uit waarom en wat we kunnen doen om duurzamer te reizen.

4 ~ A Plastic Ocean

Dit is volgens mij het onderwerp wat op dit moment het meest wordt besproken: de hoeveelheid plastic in de oceaan. Maar hier hoor je eigenlijk ook maar delen van. Met het zien van deze documentaire begrijp je beter waarom het echt zo slecht is voor ons milieu en wat we eraan kunnen doen. De documentaire volgt verschillende wetenschappers en een duiker die elk een andere kijk hebben op het probleem.

5 ~ The True Cost

Deze documentaire legt heel goed uit hoe fast fashion in elkaar zit en waarom we moeten ophouden met deze overconsumptie. Wist je bijvoorbeeld dat maar 10% van de kleding wat wij in een vuilniszak stoppen voor donatie echt gebruikt wordt? Helaas worden we toch verleidt tot het kopen van meer spullen en hebben we onze kledingkast volhangen met kleding die we niet meer dragen. Ook vertellen verschillende duurzame erg kledingmerken hun verhaal. Heel interessant!

Natuurlijk zijn alle documentaires best wel negatief en als je alles zou moeten veranderen om volledig duurzaam te leven zou je misschien ook niet meer kunnen genieten van het leven. Maar het heeft al zoveel positieve impact als je 1 stuk minder vlees eet in de week of 3 kledingstukken minder per maand koopt. Ik hoop dat je door het kijken van deze documentaires daar iets bewuster over gaat nadenken over verschillende keuzes.

Wat is jouw favoriete documentaire?

Love, Sannah

Eén gedachte over “5x GROENE DOCUMENTAIRES die je gezien moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven