REVIEW ~ de menstruatiecup

Je ziet hem steeds vaker voorbij komen; de menstruatiecup. Ik vond het interessant, aangezien we zo veel tampons en maandverband gebruiken per maand. Dus ik kocht er één, nou ja twee eigenlijk. De eerste poging was een jaar geleden, maar ik had het steeltje te kort afgeknipt waardoor ik hem voor mijn gevoel telkens kwijt was, geen goede start dus. Over naar poging twee en ik kan je vertellen dat het iets soepeler liep deze keer. Al moest ik wel erg wennen.

De eerste keer dat ik de menstruatiecup gebruikte moest ik wel wennen aan hoe hij zit, want ik was bang dat ik hem niet goed had ingedaan. Als ik hem net in had gedaan voelde het telkens alsof het niet goed zat, maar dat zal mijn onzekerheid zijn. Je voelt namelijk helemaal niet dat de cup er zit, wat echt heel erg fijn is. Ik heb het steeltje deze keer niet afgeknipt, omdat ik het niet voel. Als het echt vervelend zit kan je het steeltje onderaan de cup wat korter knippen.

De cup is heel makkelijk in te brengen door de randen naar binnen te vouwen. Het eruit halen van de cup is daarentegen nog een kunst op zich, ik heb hem al een keer op de vloer van de badkamer laten vallen *oeps*. Omdat de cup vacuüm zuigt zodat het niet lekt kun je hem er niet zomaar uithalen en moet je er een beetje in knijpen. Oefening baart kunst! En uiteindelijk ben je er zo aan gewend.

Voordat je hem gaat gebruiken moet je de menstruatie cup eerst een paar minuten laten koken om hem te steriliseren (in het doosje staat een complete gebruiksaanwijzing). Ik heb hem inmiddels twee keer gebruikt. Ik kon hem de hele dag naar werk dragen en daarna pas weer legen dit is dus ongeveer 10 uur. Ze adviseren om de cup rond de 8 tot maximaal 12 uur te dragen. Ook op zware dagen kan ik hem makkelijk 10 uur dragen. Alleen als ik dus na werk nog iets te doen had kun je de cup niet op je eigen wc legen. Dan maak ik hem gewoon met wc papier schoon of neem ik even een flesje water mee om hem om te spoelen.

In theorie kun je de cup gewoon altijd dragen, zelfs ’s nachts. Ik helaas niet. Bij mij gaat hij bewegen waardoor als ik ’s ochtends uit bed kom ik begin te lekken. Ik denk dat dit is omdat ik nogal veel draai als ik slaap. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er meer mensen zijn die hier last van hebben. Dus helaas moet ik dan wel een tampon of maandverband gebruiken. Ik heb de cup ook gebruikt in het zwembad en dat gaat helemaal prima!

Er zijn twee maten: maat A en B. Maat A is voor vrouwen onder de 30 en die nog niet zijn bevallen en maat B voor vrouwen boven de 30 of die al wel een kind hebben gekregen.

Voordelen

  • Het is milieuvriendelijk
  • Veel goedkoper in vergelijking met tampons en maandverband
  • De cup gaat jaren mee
  • Tot maximaal 12 uur te dragen
  • Je voelt de cup niet zitten

Nadeel

  • Ik kon de cup niet ’s nachts dragen

Ik ben echt super tevreden over dit product en raad zeker aan er ook een aan te schaffen!

Ben jij ook enthousiast geworden over dit product en wil je een steentje bijdragen aan de natuur? OrganiCup heeft vaak korting zoals de tweede cup helemaal gratis, houd de website dus goed in de gaten!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven