Recept ~ Gevulde zoete aardappel

Dit recept vind ik heerlijk omdat het een beetje pittig is. En ik ben de laatste tijd gewoon echt verslaafd aan zoete aardappel als friet, uit de pan of uit de oven. Het enige nadeel is dat het lang duurt voordat dit gerecht op tafel staat, omdat de oventijd vrij lang is. Dit is dus een ideaal recept voor in het weekend!

Kosten: €€

Bereidingstijd: 1,5 uur

Aantal personen: 2

De ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 el La Morena Mexican chipotle sauce
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer Al-Andalus
  • 1 eetrijpe advocado
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 1 bosui
  • 75 ml (of 3 eetlepels) crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • (eventueel) 1/2 prei
  • (eventueel) vegetarisch gehakt

Het origineel recept noemt vegetarisch gehakt als een ingrediënt, maar ik ben zelf niet zo’n fan van vegetarische vleesvervangers (behalve vegetarisch gehakt in de lasagne). Ik eet liever een spinazieburger dan een nep hamburger bijvoorbeeld. Ook varieer ik eigenlijk iedere keer weer met de groenten die ik erin doe. Wel vaak paprika, maar soms ook ui, prei of courgette.

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC, boen de aardappelen schoon en leg ze in een ovenschaal. Pof ze in 1 uur gaar. Ze zijn goed bereid als je een mespunt makkelijk door het vruchtvlees kan steken.
  2. Haal ze er na een uur uit en schep het vruchtvlees eruit tot er ongeveer 1 cm nog in zit aan de rand. Het vruchtvlees doe je in een kom en meng je met de 2 el chipotle saus en geraspte kaas. Schep het mengsel terug in de aardappelhelften en zet dit voor 15 minuten terug in de oven.
  3. Snij de paprika, ui en eventueel andere groenten in kleine blokjes en bak deze in een pan met een theelepel Al-Andalus kruiden.
  4. Snij ondertussen ook de bosui, rode peper en avocado.
  5. Haal de zoete aardappels uit de oven en serveer met de groenten uit de pan en de bosui, rode peper, avocado, crème fraîche. Besprenkel als laatste met wat limoen sap.

Ik maak dit recept zeker niet elke week, maar in elk geval wel één keer per maand. Het is een lekker recept, omdat je geen vlees mist en er de groenten doorheen kan doen die jij lekker vind. Ook heeft het gerecht een Mexicaans tintje en zijn de smaken lekker pittig. Een hele goede afwisseling dus en zeker een favoriet van mij!

Eet smakelijk!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven