Recept ~ Simpele vegetarische LASAGNE met geitenkaas

Lasagne maakte ik eigenlijk nooit omdat het veel tijd kost, totdat ik dit recept ontdekte en nu maak ik het steeds vaker! Meestal als er iemand van ons de volgende dag alleen moet eten of als er iemand op bezoek komt, want je kunt er zeker drie porties uithalen. De meeste lasagne moeten minstens 45 minuten in de oven, deze maar een half uur. Ik ben meestal een uurtje eerder thuis dan Floris en heb dus genoeg tijd om dit gerecht te maken.

Kosten: €

Bereidingstijd: 15 min, 30 min oventijd

Aantal personen: 3

De ingrediënten

  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 5-6 lasagne bladen
  • 390 gram pastasaus pikant
  • 1 prei
  • 1/2 aubergine of courgette
  • 8 – 10 champignons
  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram geitenkaas

Verhit de oven voor op 180 graden (ik doe dit zelf meestal iets later omdat mijn oven vrij snel is opgewarmd). Snij de groenten in kleine plakjes/blokjes. Verhit olie in de pan en bak eerst de courgette en prei op middelhoog vuur. Bak ook de champignons mee als de prei en courgette een beetje zacht zijn. Bak het voor 5 minuten en voeg dan voor nog 2 minuten de vegetarische gehakt toe. Schenk de pastasaus erbij en laat het op laag vuur nog 4 minuten koken.

Vervolgens ga je de lasagne opbouwen in de ovenschaal. Eerst leg je een laag van 2 lasagne bladen (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal), dan een laag met 1/3 van het groenten mengsel en dan 1/3 van de mascarpone. Dit doe je daarna nog 2 keer zodat je in totaal drie lagen hebt. Ik maak zelf steeds de fout te beginnen met te veel groenten mengsel zodat er bijna niks overblijft voor de bovenste laag, let daar dus goed op. Verdeel de geitenkaas erover en zet in de oven voor 30 minuten.

Mijn moeder doet trouwens altijd ook banaan in de lasagne, een ingrediënt dat je niet vaak ziet in lasagne. Voeg het gewoon toe als je de volgende keer lasagne maakt, want het is heerlijk!

Vooral de geitenkaas in combinatie met de mascarpone en groenten die erin zitten vind ik heerlijk!

Eet smakelijk!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven