Recept ~ Ovenschotel van groenten en aardappel

Groenten, groenten en nog meer groenten, love it! Eigenlijk is er niks wat ik niet lekker vind (behalve zuurkool), dus probeer ik ook altijd graag van alles uit. Zoals verschillende groenten die ik in de koelkast heb liggen in een schaal met aardappeltjes stoppen, wat kaas erbij en klaar! De gezonde portie voor een volwassen persoon is minimaal 250 gram groenten op een dag. Bovendien krijg je meer voedingsstoffen binnen als je veel varieert. Met dit recept lukt dat zeker!

De titel klinkt misschien een beetje saai, maar het is echt een lekker gerecht. Binnen 10 minuten te bereiden, maar wel 40 minuten oventijd.

Ingrediënten (2 personen)

  • zakje aardappelschijfjes
  • een rode ui
  • een hele paprika
  • een halve courgette
  • 125 ml slagroom
  • 6 kastanje champignons
  • Italiaanse kruiden
  • 75 gram geraspte kaas
  • eventueel een teentje knoflook

Voor erbij:

  • halve zak rucola melange
  • tomaat

Bereidingswijze

Het bereiden is eigenlijk zo simpel als het op de foto eruit ziet. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd alle groenten in plakjes en leg ze om en om in de ovenschaal met de aardappelschijfjes. Meng de slagroom met eventueel de knoflook en Italiaanse kruiden en giet dit in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven voor 40 minuten. Serveer er nog wat sla bij met wat tomaat en je groente portie is compleet!

Tip: gebruik de ingrediënten die je overhoudt voor een pasta gerecht met champignons, courgette en rucola!

Eet smakelijk en een fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven