Recept ~ Simpele couscous met ovengroenten en feta

Als er iets is waar wij met z’n allen van houden is het gemak. Het gemak van dit recept ervoer ik zeker in IJsland. Toen waren we van plan deze couscous maaltijd te maken, maar er waren alleen een waterkoker en magnetron in de Airbnb aanwezig. Daar konden we toch helemaal niks mee? Maar na even Googelen bleek het zelfs nog beter te zijn om de groenten te stomen in de magnetron waardoor je alle vitamines behoud, dan het in de oven klaar te maken. Floris werd chef couscous en ging aan de slag met de waterkoker terwijl ik de groenten klaar maakte. Alles bij elkaar, de feta en olijfolie erover en klaar is kees! Zo makkelijk is dit recept 🙂

De ingrediënten ~ voor 2 personen

  • 150 gram volkoren spelt couscous
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • wortel of broccoli of pompoen
  • olijfolie
  • 75 gram feta of geitenkaas
  • eventueel rucola of spinazie

Zoals je kan zien kan je alle kanten op met dit recept. Ik doe er standaard paprika en courgette in, maar telkens probeer ik een andere derde groente zoals wortel, broccoli of pompoen. Ook hadden we laatst geen feta in huis, maar wel geitenkaas en dat was ook zeker een succes!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, snij de groenten in wat grovere stukken en rooster ze gedurende 20 minuten in de oven. Schep ze wel halverwege even om. Een andere manier is om de groenten te stomen in de magnetron door het een paar minuten in een speciaal plastic bakje ervoor te doen. Maar je de kunt de groenten ook gewoon bakken in de pan.
  2. Kook ondertussen ook water voor de couscous met 2 eetlepels olijfolie. Als je een echte pro bent doe je zoveel water dat de couscous alles opneemt, maar mij is dat nog niet gelukt. Ik doe altijd te veel water en giet alsnog af. De couscous moet ongeveer 5 minuten koken/stomen.
  3. Leg de couscous op het bord met daaroverheen de groenten en verkruimel als laatste de feta of geitenkaas eroverheen. Als ik rucola of spinazie in de koelkast heb liggen vind ik dat ook lekker er nog bij te doen voor een beetje extra bite. Besprenkel als laatste nog wat olijfolie erover et voilà!

Hoe voorkom je teveel?

Meten wat je uiteindelijk nodig hebt is best moeilijk, zeker omdat wat je kookt, zoals couscous of rijst, nog veel water opneemt. En je wilt uiteindelijk liever niks weggooien. Op de verpakking van de couscous staat ongeveer 75 gram per persoon, dat is 1/4 van de verpakking. Omdat ik geen weegschaal heb meet ik eigenlijk alles met dit glaasje. Als het glaasje 1/3 vol is, heb je genoeg voor 1 persoon.

Eet smakelijk!

Love, Sannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven